تحصیل در هلند

 

هلند کشوری  کوچک در شمال غربی اروپا است و عضو شنگن می باشد. هلند کشوری توسعه یافته و جزو ثروتمندترین کشورهای دنیا می باشد. واحد پول کشور هلند یورو است و از مهم‌ترین شهرهای دانشجویی این کشور می‌توان به آمستردام، روتردام، خرونینخن، اوترخت، لایدن و .. اشاره داشت. در کشور هلند دانشگاههای مختلفی با اعتبار علمی بالا وجود دارند که مدارک تحصیلی آنها در اکثر کشورهای دنیا مورد تایید می‌باشد. زبان تحصیل در هلند به دو زبان انگلیسی و آلمانی می باشد.

تحصیل در هلند مزایای مختلفی دارد که در زیر آمده است:

  1. تحصیل به زبان انگلیسی در معتبرترین دانشگاه های هلند
  2. تحصیل در هلند بدون محدودیت سنی
  3. وجود دانشگاه‌های معتبر در تمامی رشته های تحصیلی و تمامی مقاطع تحصیلی
  4. وجود اقتصاد و فرهنگ اجتماعی بالا مردمان هلند
  5. امکان تبدیل ویزای تحصیلی هلند بلافاصله بعد از اتمام تحصیل به ویزای کاری
  6. امکان اخذ اقامت بعد از ۵ سال کار در هلند
  7. امکان دریافت ویزای همراه در هنگام تحصیل در هلند

 

تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاههای هلند

 

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی را دارند باید معدل دیپلم آنها بالاتر از ۱۲ باشد و البته برای پذیرش تحصیلی در بعضی از رشته‌ها نیاز به معدل بالاتر از ۱۴ می‌باشد. اگر دوره تحصیلی به زبان انگلیسی باشد، نمره ۶ یا ۶٫۵  زبان در آزمون آیلتس که براساس شرایط مختلف دانشگاه متفاوت است , مورد نیاز است. البته می‌توان بدون داشتن مدرک زبان برای گرفتن پذیرش تحصیلی اقدام کرد و دوره زبان را در هلند گذراند ولی در این صورت امکان دریافت ویزا کاهش می‌یاشد. پیشنهاد ما به شما این است دوره زبان را بگذرانید و بعد وارد کشور هلند شوید. ولی در مقطع لیسانس در بیشتر رشته‌ها نیاز به زبان هلندی یا آلمانی است و نمره زبان B1 یا B2 مورد نیاز است .

طول دوره تحصیل در مقطع لیسانس ۳ الی ۴ سال است که این بستگی به رشته شما دارد , همچنین هزینه تحصیل در دانشگاههای مختلف هلند متفاوت است. شهریه دانشگاههای هلند در مقطع لیسانس در حدود ۷ الی ۱۱ هزار یورو در سال است. دانشجویان مقطع لیسانس میتوانند در هفته حدود ۱۰ ساعت کار پاره‌وقت انجام دهند و در ساعت حدود ۸ تا ۱۰ یورو درآمد داشته باشند.

در کشور هلند میتوان در رشته‌های مختلفی اعم از فنی و مهندسی، علوم انسانی و … تحصیل در کرد.

مدارک لازم جهت ثبت نام کارشناسی در هلند به شرح زیر می باشند:

  • ریز نمرات دبیرستان اصل با ترجمه رسمی
  • مدرک پیش دانشگاهی اصل با ترجمه رسمی
  • گواهی سابقه کار (در صورت وجود)
  • نمونه کار (فقط برای رشته های هنر و معماری)
  • عکس پاسپورتی
  • مدرک زبان
  • رزومه
  • انگیزه‌نامه تحصیلی
  • توصیه نامه از دو نفر استاد ( برای افراد با تحصیلات دانشگاهی )

 

تحصیل در مقطع فوق‌لیسانس در دانشگاههای هلند

 

به علت کیفیت بالای دانشگاههای هلند در مقاطع بالا، افراد زیادی برای مقطع فوق‌لیسانس این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند و وارد دانشگاههای این کشور میشوند. برای تحصیل در مقطع فوق‌لیسانس نیاز به معدل لیسانس بالای ۱۲ می‌باشید که البته در انتخاب بعضی از رشته‌ها نیاز به معدل بالای ۱۴ نیاز است. اگر دوره فوق‌لیسانس شما به زبان انگلیسی باشد نیاز به مدرک زبان با نمره آیلتس ۵/۶ هستید و اگر دوره به زبان آلمانی است، نیاز به نمره زبان آلمانی B2  دارید. شهریه دانشگاههای هلند در مقطع فوق‌لیسانس در حدود ۱۱ تا ۱۵ هزار یورو  در سال است. طول دوره مقطع فوق‌لیسانس ۱ الی ۲ سال است. مدارک تحصیلی ۱ ساله فوق‌لیسانس فقط در بعضی ا دانشگاهها در ایزان مورد تایید است و برای مطلع شدن از لیست این دانشگاهها می‌توانید با مشاوران موسسه اسپید آروین تماس بگیرید. دانشجویان مقطع فوق‌لیسانس در هفته ۲۰ ساعت اجازه کار دارند و حقوق آنها بین ۸ تا ۱۰ یورو در ساعت است.  در کشور هلند میتوان در رشته‌های مختلفی اعم از فنی و مهندسی، علوم انسانی و … میتوان ادامه تحصیل داد.

 

مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد کشور هلند:

 

  • مدرک کارشناسی اصل با ترجمه رسمی
  • ریزنمرات دوره کارشناسی اصل با ترجمه رسمی
  • ریز نمرات دبیرستان اصل با ترجمه رسمی
  • مدرک پیش دانشگاهی اصل با ترجمه رسمی
  • گواهی سابقه کار ( در صورت وجود )
  • نمونه کار (فقط برای رشته های هنر و معماری)
  • عکس پاسپورتی
  • مدرک آیلتس زبان با نمره ۵/۶
  • رزومه
  • انگیزه نامه تحصیلی

 

تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاههای هلند

 

تحصیل در مقطع دکتری در کشور هلند برای دانشجویان جذابیت فراوانی دارد. چرا که اکثر دانشگاههای این کشور در مقطع دکتری بورسیه تحصیلی و حقوق ارائه می‌کنند. دانشجویان متقاضی در مقطع دکتری باید فوق‌لیسانس مرتبط گذرانده باشند. البته در بعضی مواقع امکان تغییر رشته وجود دارد که برای دریافت اطلاع کامل از قوانین از تغییر رشته میتوانید با مشاوران استادی پلن تماس بگیرید.

تحصیل در کشور هلند در مقطع دکترا حداقل ۴ سال می باشد و متقاضیان باید حداقل معدل فوق‌لیساس ۱۴ داشته باشند و اگر خواهان دریافت بورسیه تحصیلی هستند باید معدل بالای ۱۶ داشته باشند. همچنین برای اخذ پذیرش دکترا و تحصیل به زبان آلمانی، مدرک  B2  زبان آلمانی مورد نیاز است و برای تحصیل به زبان انگلیسی نمره آیلتس ۷ مورد نیاز است. البته در بعضی از رشته‌ها مدرک نمره زبان ۵/۷ آیلتس مورد نیاز است. هزینه تحصیل دکترا در هلند با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است. در برخی از دانشگاه‌ها کل هزینه دکترا به عنوان بخشی از پروژه‌های تحقیقاتی توسط دولت هلند تأمین می‌شود، و در برخی دیگر بخشی از آن توسط دانشگاه پرداخت می شود.

دانشجویان متقاضی تحصیل دکترای تخصصی در هلند به عنوان کارکنان دانشگاهی در کارهای تحقیقاتی شرکت داشته و حقوق دریافت می‌کنند و از پرداخت شهریه معاف هستند.

دانشجویان در مقطع دکتری اجازه کار ۳۰ ساعت در هفته را دارند. همچنین کشور هلند برای دانشجویانی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند و دارای بورسیه تحصیلی و یا حقوق ماهانه   می باشند، حقوق ماهیانه به میزان تقریبا بین ۱۸۰۰ الی ۲۴۰۰ هزار یورو را در نظر می گیرد.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقطع دکتری کشور هلند:

  • مدرک کارشناسی اصل با ترجمه رسمی
  • ریزنمرات دوره کارشناسی اصلی با ترجمه رسمی
  • ریز نمرات کارشناسی ارشد اصلی با ترجمه رسمی
  • مدرک کارشناسی ارشد اصل با ترجمه رسمی
  • گواهی سابقه کار ( در صورت وجود )
  • نمونه کار (فقط برای رشته های هنر و معماری)
  • عکس پاسپورتی
  • مدرک آیلتس زبان با نمره ۷
  • رزومه
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • معرفی‌نامه از ۲ استاد

 

 

در زیر لیست دانشگاههای ممتاز هلند که در کلیه مقاطع لیسانس ، فوق‌لیسانس و دکتری مدرک معتبر تحصیلی ارائه میکنند،  آمده است:

 

  1. Delft university of Technology
  2. Eindhoven university of Technology
  3. Erasmus University Rotterdam
  4. Leiden university
  5. Maastricht university (universiteit Maastricht)
  6. Radbound University Nijmegen
  7. Tilburg university
  8. University of Amsterdam (Universiteit Van Amsterdam)
  9. University of Groningen
  10. University of Twente
  11. Utrecht university
  12. Vrije Universiteit Amsterdam (Free university Amsterdam)
  13. Wageningen University

 

همچینین برای اخذ ویزای تحصیلی در مقاطع مختلف نیاز مدارک زیر است:

 

  • گذرنامه معتبر
  • مدارک معتبر شناسایی
  •  فرم پذیرش تکمیل شده
  • تاییدیه بیمه درمانی
  • تاییدیه پرداخت هزینه‌های اقامت
  • گزارش گردش حساب بانکی
  • پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه معتبر در هلند
  • نامه تمکن مالی جهت پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی